Acaba el primer Punt Formatiu Incorpora de l’ADFO ‘Treball als horts’

07/19/2018 » Dins: Destacats » Deixa un comentari

IMG_2790Es tracta d’un espai d’aprenentatge orientat a millorar l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social

A dia d’avui hi ha un 20% d’insercions laborals i se’n esperen més a partir de setembre

Ahir migdia vam celebrar la clausura del primer Punt Formatiu Incorpora de l’ADFO anomenat “Treball als horts: millora les competències professionals” amb una xerrada i una visita als horts socials. Ens hi van acompanyar l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, els participants al curs, les empreses col·laboradores i les entitats que l’han fet possible.

En aquest espai d’aprenentatge orientat  a millorar l’ocupabilitat de les persones en risc d’exclusió social hi han participat 15 persones de Manlleu. El curs es va iniciar el dia 16 d’abril i va acabar el 29 de juny, i s’ha treballat la motivació personal i l’apoderament, entès com a presa de consciència del propi valor individual.

L’experiència ha estat lligada a un hort comunitari en un terreny cedit per l’Ajuntament de Manlleu, i al Museu del Ter. El treball als horts ha estat l’eix vertebrador del projecte a partir del qual s’ha treballat la detecció de competències professionals i altres aspectes que han permès millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

Al llarg del curs s’han visitat diverses empreses de la zona i s’ha complementat amb un període final de pràctiques formatives en empreses de Manlleu i de la comarca.

Les empreses que han col·laborat amb el Punt Formatiu han estat: Mas Les Basses, Mas La Cavalleria, Limpiezas Deyse, Pulit S.A., Calidad Pascual, General Cable i Ajuntament de Manlleu.

Abans de finalitzar el període de pràctiques, hi ha un 20% d’insercions laborals i, a rel de l’interès que han mostrat algunes empreses col·laboradores, s’espera que aquesta xifra incrementi a partir del setembre.

Segon Punt Formatiu a Vic

El mes de setembre es posarà en marxa el segon Punt Formatiu, en aquesta ocasió es farà a Vic i l’eix vertebrador serà la reparació de dispositius electrònics.

Conveni amb l’Obra Social “la Caixa”

El Punt Formatiu és fruit d’un conveni entre l’Obra Social “la Caixa” i l’ADFO per la millora de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, en el marc del programa Incorpora.

Deixa un comentari