L’ADFO presenta les activitats de Xarxa Inquieta del curs 2018 – 2019

08/22/2018 » Dins: Destacats » Deixa un comentari

Activitats_Xarxa Inquieta_ADFOXarxa Inquieta és el conjunt d’activitats per a persones amb diversitat funcional que engloben la rehabilitació física, rehabilitació cognitiva, socialització i salut emocional

Més de 70 persones van participar l’any 2017 de les activitats que organitza l’ADFO en aquest club social d’atenció diürna que anomenem Xarxa Inquieta. El seu objectiu és que la persona afectada per algun grau de discapacitat física rebi atenció a nivell integral tenint en compte el desenvolupament de les seves capacitats individuals i la interacció social, les seves habilitats i coneixements a nivell pre-laboral, la seva autoestima i equilibri emocional i la rehabilitació de manteniment.

Els serveis i activitats englobades a la Xarxa Inquieta tenen en compte quatre àrees d’intervenció:

Rehabilitació física

Activitats destinades a la millora i/o manteniment de la mobilitat, funcionament i habilitats físiques de la persona.

Rehabilitació cognitiva

Sessions grupals dissenyades per la psicòloga de l’entitat pel manteniment de les capacitats cognitives.

Socialització

Oferir un entorn social que afavoreixi el benestar psicològic de la persona i la xarxa de relacions.

Salut emocional

Amb una millora física, cognitiva i un bon entorn que acompanyi i doni suport a la persona aconseguim un millor benestar emocional.

Cada persona és única, per això el primer que fem a l’ADFO és una atenció personalitzada per definir el seu pla d’atenció individual (PAI). Aquest pla és únic per a  cada persona en funció dels seus recursos i capacitats, del seu entorn més proper i de la seva xarxa social. El pla marca el camí i les fites que volem assolir.

Depenent del punt partida de la persona -estat de salut físic i psicològic i el grau de dependència i mobilitat- i les seves aspiracions es proposen les activitats a realitzar per assolir els seus objectius. Oferim una atenció molt personalitzada perquè és importantíssim respectar el procés individual de cadascú.

Les activitats del curs 2018-2019 començaran el 17 de setembre i s’acabaran el 21 de juny de 2019. Consulta els horaris!

Són les següents:

Rehabilitació aquàtica. Equilibri, mobilitat, coordinació i control del tòrax. Aquestes sessions es realitzen en grup i per tant també hi ha un treball de socialització.

Equinoteràpia. Millorem l’equilibri, la mobilitat, la coordinació i el control del tòrax amb els cavalls.

Ioga. Elasticitat, mobilitzacions, capacitat pulmonar i control de la respiració. Millorem la capacitat d’escolta activa.

Dansa adaptada. Millora de la concepció espacial i la memòria. Augment de l’autoestima i reducció de l’ansietat.

Jocs de taula. A través d’una activitat lúdica treballem la part cognitiva i la socialització de les persones.

Activa la ment. Exercicis d’entrenament pel manteniment i/o millora de les funcions cognitives com la percepció, la memòria, l’aprenentatge, etc.

Manualitats. A través de tallers de creativitat i en el marc del projecte Persones amb Superpoders treballem la socialització i la rehabilitació física (motricitat fina).

Manipulats.  Gràcies al fi productiu aconseguim que la gent “se senti útil”, augmentem l’autoestima i treballem la motricitat, força, concentració i càlcul.

Pintura. Psicomotricitat fina, reconeixement espacial, aprenentatge de paletes de colors i tècniques pictòriques.

Sortides. Sortides lúdiques per afavorir l’esperit comunitari, família i reduir el sentiment de solitud i aïllament.

Català. Treballem la llengua catalana a través de la lectura de llibres. Millorem capacitats.

Inscripcions

Són presencials, del dia 12 al 14 de setembre. Cal demanar cita prèvia a l’ADFO.

Les activitats de Xarxa Inquieta són possibles per la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló i Tona.

 

Les dades a Catalunya i Osona

Actualment a Catalunya la xifra de persones amb discapacitat és de 551.440, de les quals un 66,81% són persones amb discapacitat física (motòric, no motòric, visual i auditiu) segons dades del 2017 del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

A la comarca d’Osona el nombre de persones amb discapacitat física (motòric, no motòric, visual i auditiu) l’any 2017 era de 6.084 persones.

Des de l’entitat som conscients de les necessitats de les persones i dels recursos del territori, per això donem un servei integral oferint oportunitats laborals, socials i d’autonomia. Podeu consultar els serveis a persones que ofereix l’ADFO aquí.

Deixa un comentari