L’ADFO ofereix un programa per a la inserció de joves en el sector del lleure inclusiu

12/21/2018 » Dins: Destacats » 2 Comentaris

L’ADFO ofereix un programa per a la inserció de joves en el sector del lleure inclusiu

Amb l’objectiu d’oferir formació, orientació i inserció laboral a joves d’entre 18 i 29 anys, a l’ADFO hem posat en marxa un programa especialitzat en Lleure Inclusiu que inclou un curs de formació en monitor de lleure amb titulació oficial.

El curs començarà el proper mes de febrer i acabarà el desembre d’enguany. Va destinat a joves amb diferents capacitats que tinguin interès per treballar en el món del lleure des d’un punt de vista inclusiu i que estiguin inscrits a Garantia Juvenil. El programa està 100% subvencionat i es realitzarà conjuntament amb l’empresa Quiràlia.

S’elaboraran itineraris individuals que capacitin les competències transversals de cada participant. Es preveu assessorament i entrevistes individuals; augmentar el coneixement i realitat del mercat de treball; visites a empreses de l’educació en el lleure i del teixit associatiu, així com realitzar acompanyament en la recerca d’ofertes de feina i detecció d’oportunitats. Els estudiants efectuaran 160 hores de pràctiques com a monitors en una activitat entorn de l’educació en el lleure.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

ADFO i Quiràlia: treball conjunt

El servei d’Inserció Laboral de l’ADFO té experiència en connectar oportunitats laborals amb persones amb diversitat funcional en situació d’inactivitat; destinem esforços a la inserció laboral de les persones com a via de millora del seu benestar. L’experiència ens demostra que en el procés de recerca de feina hi ha un volum important de persones que no troben la seva oportunitat per manca d’un recurs adequat que els motivi i apoderi i puguin iniciar un procés de recerca de feina amb èxit.

Quiràlia és una empresa especialitzada en lleure que té experiència com a centre de formació on s’han titulat molts joves en aquest sector i realitza la seva activitat a tota la comarca d’Osona.

Les dades d’ocupació a Osona

Pel que fa a dades d’atur a la comarca d’Osona, l’octubre de 2018 hi havia 1.128 joves a l’atur, segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona. Pel que fa a les dades d’abandonament escolar, la comarca d’Osona es col·loca molt per sota dels nivells desitjables. Més del 30% dels joves abandonen els estudis abans de finalitzar els obligatoris i el 60% dels joves majors de 16 anys no continuen estudiant després d’acabar-los.

A la comarca d’Osona hi ha 1.803 persones de 16 a 44 anys amb el reconeixement de discapacitat segons dades de l’Idescat de l’any 2017. Les persones amb diversitat funcional que estan en el procés de formació i recerca de feina poden presentar dificultats afegides. La manca de recursos específics en l’etapa dels estudis post-obligatoris sumat a la manca de metodologies i suports pensats des de la inclusió d’aquestes persones té com a conseqüència que moltes de les persones es trobin en situació d’inactivitat.

Dades del sector del lleure a Osona

A Osona hi ha 117 centres d’educació infantil i primària segons dades del departament d’ensenyament – Idescat. Tots els centres ofereixen el servei menjador com a mesura de conciliació per a les famílies. El Consell Comarcal d’Osona gestiona el servei menjador de 32 d’aquests centres educatius oferint el monitoratge. Tal com destaquen al seu web els seus equips de monitors/es són un dels eixos fonamentals de la tasca educativa del temps del migdia i tots ells tenen una formació especialitzada.

Segons el directori empresarial de la comarca d’Osona hi ha 45 empreses del sector d’activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment. A més a més a tots els municipis de la comarca d’Osona en els períodes de vacances (estiu, Nadal i Setmana Santa) s’ofereixen casals i activitats amb monitoratge per infants. Tots els municipis n’ofereixen depenent de la seva densitat de població. Així doncs, a tall d’exemple, aquest passat estiu a Tavèrnoles, un poble de 314 habitants, tenia un casal municipal i Torelló, de gairebé 14.000, n’oferia 20 de diferents.  El perfil professional demandat per a portar a terme aquests casals és el de monitor de lleure.

2 Les respostes a L’ADFO ofereix un programa per a la inserció de joves en el sector del lleure inclusiu

  1. Hola minteressa, a on es fa, quin horari i quina durada te el curs? Soc de centelles

    • Hola Carla, ara mateix el responsable del projecte es posarà en contacte amb tu a través de correu electrònic. Moltes gràcies!

Deixa un comentari