Skip to content

Campanyes de sensibilització

 Campanyes de sensibilització

Realitzem diversos tipus de campanyes orientades principalment a sensibilitzar la ciutadania entorn de la diversitat funcional i a fer prendre consciència als estudiants sobre els accidents de trànsit:

Persones sensibles
Campanyes de sensibilització

“Posa’t al seu lloc”

Aquesta campanya té per objectiu sensibilitzar sobre l’existència de barreres arquitectòniques que dificulten la vida a les persones amb mobilitat reduïda i alhora prendre consciència sobre els accidents de trànsit.

Es porta a terme a escoles, instituts o per a institucions. Es fa un circuit utilitzant cadires de rodes i també amb els ulls tapats. Aquesta experiència compta amb la col·laboració de persones amb diversitat funcional de l’entitat que expliquen les seves vivències en primera persona.

03-esports

“Tastet d’esports”

Activitats relacionades amb l’esport adaptat: bàsquet amb cadira de rodes, vòlei per a amputats, Goalball, esport paralímpic per a persones amb deficiència visual o futbol adaptat.

Comptem amb la participació d’una persona amb diversitat funcional que dinamitza l’activitat, un professional del futbol paralímpic, la terapeuta ocupacional i una monitora de suport, el què ens permet fer varis tallers alhora i que tothom hi pugui participar.

08-tematiques

“Campanyes temàtiques”

Tallers específics sobre malalties que provoquen algun tipus de diversitat funcional. S’exposa un cas en particular en primera persona, els factors de risc i els mètodes de prevenció. Podem fer campanyes temàtiques sobre:  malalties cardiovasculars, com ara l’Ictus i que són la principal causa de mort als països desenvolupats; l’esclerosi múltiple: malaltia d’origen autoinmune que afecta el sistema nerviós, degenerativa i crònica,; malalties minoritàries, que pateixen poques persones en relació amb el conjunt de la població.

Altres Campanyes realitzades

Campanyes de sensibilització

“Tira’t amb cap”

Aquesta campanya té la finalitat d’evitar lesions medul·lars i traumatismes craneoencefàlics a causa de llançar-se de cap a l’aigua, ja sigui a la piscina, al mar, en pantans o al riu i topar de cap amb el fons. Cal dir que en el període de l’estiu, el nombre de lesions d’aquest tipus augmenta considerablement a causa de la gran quantitat de persones que va a la platja i que per una mala capbussada, acaba amb greus lesions. La campanya consta de repartir plafons informatius tamany A2 a les piscines comarcals i càmpings per tal de fomentar l’ús de mesures preventives i recordar als banyistes el compliment d’unes normes bàsiques per tal d’evitar possibles lesions.

Campanyes de sensibilització

“Aparcar aquí no és un privilegi, és una necessitat”

Aquesta campanya es porta a terme a les ciutats i pobles i s’enfoca als aparcaments reservats per a persones amb diversitat funcional. La podem adaptar al vostre municipi.